За пета година стартира кампанията „Весели очички“

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров даде символичния старт на кампанията „Весели очички” в детска градина „Червената шапчица“. За пета година организаторите на инициативата – трите пловдивски Лайънс клуба – „ Пловдив-Филипополис“, „Пловдив”, „Евридика” и Национален център за рехабилитация на слепи ще осъществят профилактични прегледи на очите на децата от подготвителните групи на пловдивските детски заведения в партньорство с шестте районни кметства в града. Изготвена е програма, по която е организирано поетапното изследване на децата от групите в детските заведения. Изследването се реализира безконтактно, със специален апарат, който чрез звук и картина привлича вниманието на детето, очите му се улавят в бял правоъгълник и могат да се анализират. Изследването е автоматично, като се проверява роговицата на очите, извършва се изследване за далекогледство и късогледство, сравняват се размерите на зеницата на двете очи. „Приветствам всяка инициатива, насочена към опазване на детското здраве. Благодаря на организаторите за доброто сътрудничество и за тази кампания, която вече се превръща в традиция”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров. „Изключително сме радостни от факта, че се регистрира все по-голям интерес към профилактиката на детското зрение, както от родители, така и от учители. Самият факт, че някои от екипите на детските заведения са направили връзка директно с личните […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Кампания Весели очички
Снимка: район Тракия

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров даде символичния старт на кампанията „Весели очички” в детска градина „Червената шапчица“.

За пета година организаторите на инициативата – трите пловдивски Лайънс клуба – „ Пловдив-Филипополис“, „Пловдив”, „Евридика” и Национален център за рехабилитация на слепи ще осъществят профилактични прегледи на очите на децата от подготвителните групи на пловдивските детски заведения в партньорство с шестте районни кметства в града. Изготвена е програма, по която е организирано поетапното изследване на децата от групите в детските заведения.

Изследването се реализира безконтактно, със специален апарат, който чрез звук и картина привлича вниманието на детето, очите му се улавят в бял правоъгълник и могат да се анализират. Изследването е автоматично, като се проверява роговицата на очите, извършва се изследване за далекогледство и късогледство, сравняват се размерите на зеницата на двете очи.

„Приветствам всяка инициатива, насочена към опазване на детското здраве. Благодаря на организаторите за доброто сътрудничество и за тази кампания, която вече се превръща в традиция”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

„Изключително сме радостни от факта, че се регистрира все по-голям интерес към профилактиката на детското зрение, както от родители, така и от учители. Самият факт, че някои от екипите на детските заведения са направили връзка директно с личните лекари на децата е доказателство за изграденото взаимно доверие и партньорство в здравното обгрижване на подрастващите малчугани”, споделят организаторите.

Децата, при които се констатират отклонения в параметрите на зрението, се консултират от специалисти с цел назначаване на адекватно лечение. Бързите и адекватни действия при регистрация на отклонението в параметрите на зрението довежда до успешно лечение, още докато не са се отключили сериозни проблеми.

Целта на организаторите на Кампанията „Весели очички“ е да бъдат открити навреме отклонения в зрението и заболявания на очите, да бъде гарантирано успешното им лечение, още докато не са отключили сериозни проблеми за децата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини