За 13-ти пореден път Природонаучният музей в Пловдив организира „Млада синя земя“

За 13-ти пореден път Природонаучният музей в Пловдив организира фестивала за младежко и юношеско творчество „Млада синя земя“. Събитието ще се проведе днес и утре и в него могат да участват деца и младежи от 5 до 18 години, като представят своите произведения и изпълнения в категории „Изобразително изкуство“, „Музика“ и „Танци“. Участниците ще бъдат разделени на възрастови групи и ще се оценяват от специализирано жури в съответните области. Утре, на Международния ден на Земята, в експозиционните зали на музея ще се проведат различни работилници и образователни игри. Екипът на Зелени Балкани ще представи „Оживялата изложба„, която представя макети в реален размер и оцветяване на редки и защитени видове птици, които се срещат в обхвата на Зеления Пояс на територията на България, Гърция и Турция – белошипа ветрушка, царски орел, червеногуша гъска и други. Екипът на Българското дружество да защита на птиците ще представи информационен щанд, както и образователна игра „Открий двойката на видовете птици“. Ще се проведе и арт работилница и забавна игра на тема: „Надхитри Кактуса“, което включва – „Що е кактус?“, „Как и къде се отглежда?“, „Хубаво или лошо е да си „бодлив“?  Тя ще бъде отборна – с рингове и кактуси мишени. Всяко дете ще си […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Млада синя Земя

За 13-ти пореден път Природонаучният музей в Пловдив организира фестивала за младежко и юношеско творчество „Млада синя земя“. Събитието ще се проведе днес и утре и в него могат да участват деца и младежи от 5 до 18 години, като представят своите произведения и изпълнения в категории „Изобразително изкуство“, „Музика“ и „Танци“. Участниците ще бъдат разделени на възрастови групи и ще се оценяват от специализирано жури в съответните области.

Утре, на Международния ден на Земята, в експозиционните зали на музея ще се проведат различни работилници и образователни игри.

Екипът на Зелени Балкани ще представи „Оживялата изложба„, която представя макети в реален размер и оцветяване на редки и защитени видове птици, които се срещат в обхвата на Зеления Пояс на територията на България, Гърция и Турция – белошипа ветрушка, царски орел, червеногуша гъска и други.

Екипът на Българското дружество да защита на птиците ще представи информационен щанд, както и образователна игра „Открий двойката на видовете птици“.

Ще се проведе и арт работилница и забавна игра на тема: „Надхитри Кактуса“, което включва – „Що е кактус?“, „Как и къде се отглежда?“, „Хубаво или лошо е да си „бодлив“?  Тя ще бъде отборна – с рингове и кактуси мишени. Всяко дете ще си тръгне с медал като победител.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини