Избори 2024

Водещи новини

Показват фотоизложбата „Пловдив – Вечният град“ в Областна администрация

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Фотоизложба Пловдив - вечният град

Фотоизложбата „Пловдив – Вечният град“ ще бъде открита днес във фоайето на Областна администрация.

Експозицията обединява 49 фотографии на известната и талантлива пловдивска фотографка Димитра Лефтерова, която не спира да запечатва красотата на единия от най-старите живи градове в света.

Фотографиите на Димитра имат свой неподражаем почерк и са изключително разпознаваеми в социалните медии, споделяни и харесвани от хиляди хора по цял свят. Димитра плени сърцата и на японската публика. През 2019 г. тя участва в две изложби в японския град Мураяма. Две нейни снимките станаха част от колекцията от мемориални пощенски марки, посветени на Летните олимпийски игри Токио 2020.

По покана на Българския културен център „Магура“ в Чикаго в края на 2020 г. тя участва в сборна изложба с кадри от Стария град, в които главни герои са ръчно изработените кукли на колегата журналист Веселина Божилова. На следващата година нейни фотографии отново бяха изложени в център „Магура“ по случай 24 май – Деня  на българската просвета и култура.

Пандемията стана повод Димитра да направи изложба на открито,  която бе част от фестивала „Светлина и вяра в Стария Пловдив“ през декември 2021 г. Експозицията бе разположена в  дворовете на емблематични възрожденски къщи и улични пространства в архитектурния резерват.

Експозицията „Пловдив – Вечният град“ може да бъде разгледана  от 21 април до 24 май 2023 г. във всеки работен ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив