Избори 2024

Водещи новини

Ясни са резултатите от проведеното текущо класиране за прием в детските градини и яслите

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Детска ясла - Пловдив

Ясни са резултатите от проведеното второ за 2023 година текущо класиране за прием на децата в детските градини и яслите. В него участие взеха 760 деца. От тях най-голям брой (549 деца) са кандидатстващите за яслените групи. Броят на желаещите за прием в първа възрастова група е 93, във втора – 71, в трета група – 41 деца и само 6 деца за четвърта възрастова група.

От всички кандидатстващи деца са класирани 85, въпреки обявените 174 свободни места. Причината е разминаване между желанията на родителите и наличието на свободни места. За целта при подаване на заявленията за кандидатстване е желателно родителите да се запознават с информацията от страницата на системата за прием – dz-priem.plovdiv.bg. Обявените свободни места се публикуват според Графика на дейностите за всяко класиране. Той се намира в секцията „Нормативни документи“ и в него има данни за всички предвидени класирания за 2023 година.

Увеличава се броят на кандидатстващите за прием в първа група деца. За родените през януари и февруари 2020 г. вече могат да се подават заявления, защото са навършили 3-годишна възраст.

За всички класирани деца следва записване при директорите на детските градини и детските ясли в определения от Графика на дейностите срок – 02.03.2022 година. При записването родителите следва да представят необходимите документи за доказване на ползваните критерии. Подробна информация за начина на доказване има на интернет страницата на електронната система – dz-priem.plovdiv.bg, в раздела с нормативни документи и по-точно в Приложение №2. Критериите, свързани с адресната регистрация на децата, се проверяват автоматично и за тях не е необходимо да бъдат представяни документи от родителите.

Следващото текущо класиране е на 14 март 2023 г. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 06.03.2023 г. включително.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив