Избори 2024

Водещи новини

Дадоха висока оценка за резултатите от работата на служителите на ОДМВР – Пловдив през 2022

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Дадоха висока оценка за резултатите от работата на служителите на ОДМВР - Пловдив през 2022

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров дадоха висока оценка за резултатите от работата на служителите на ОДМВР – Пловдив през 2022 година по време на отчета, който се проведе днес в сградата на дирекцията.

В изказването си министърът изрази задоволство, че в пловдивската дирекция се наблюдава инициативност, съзнание и желание за работа, които са фактори за добрата промяна и постигане на положителните резултати. Освен успехите по всички направления на дейност, Иван Демерджиев приветства и усилията за подобряване на пътната безопасност и въведената наскоро организация служители от „Пътна полиция“ да патрулират заедно с колегите си от „Охранителна полиция“ в районните управления. По думите му, постигнатото увеличение на броя на патрулите и осигуряването на повече униформени на терен допринасят за усещането за сигурност и спокойствие у гражданите, а подобна инициатива може да бъде възприета като добър модел и от останалите дирекции в страната.

Фактът, че според коефициента на престъпност ОДМВР – Пловдив заема 25-то място сред останалите 28 дирекции в страната, е показателен сам по себе си, бе категоричен главен комисар Петър Тодоров. Той изтъкна и положителната тенденцията, която сравнителните данни сочат, че с изключение на СДВР, в пловдивската полиция са регистрирани най-голям брой бързи производства – 1171. За пример даде и добрият синхрон, който е постигнат в процеса на разследване на престъпленията – от патрула, оперативните работници и служителите от съответното подразделение, разследващите полицаи, прокуратурата и съда.

Удовлетвореност от доброто сътрудничество и ефективното взаимодействие с полицията изразиха кметът на града и представителите на съда и прокуратурата.

Сред официалните гости на отчета бяха заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър, областният управител на Пловдивска област Ангел Стоев, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров,  председателят на Районен съд Иван Калибацев, административният ръководител на Окръжна прокуратура Ваня Христева, заместник-районният прокурор Румяна Зайкова-Калева, директорите на ТДНС и ДАТО, общински кметове.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив