Избори 2024

Водещи новини

Въвеждат нова организация на движението на две кръстовища в Пловдив (СНИМКИ)

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Нова организация на движението се въвежда от утре – 23 юни (петък), на две кръстовища в Пловдив, информират от „Организация и контрол на транспорта“. Решението за това е взето от Експертния съвет към Общинската комисия по безопасност на движението по предложение на експертите от общинското предприятие, като целта е да се облекчи трафикът.

Премахва се светофарната секция за десен завой от ул. „Скопие“ към бул. „Македония“ на кръстовището между двете пътни артерии. До пътен знак Г2 – „Движение само надясно след знака“ ще бъде монтиран знак Б2 –  „Стоп“. Според направеното обследване това ще намали престоя на автомобилите, пътуващи в посока към Бетонния мост.

По същия начин се реорганизира движението и на кръстовището до Художествената галерия „2019“. Идващите от ул. „Преслав“ няма да чакат  светофарът да светне зелено за десен завой по ул. „Гладстон“ в посока към бул. „Руски“. И там светофарната секция ще бъде свалена и ще бъде поставен знак „Стоп“.

Промените предстои да бъдат направени в петък, за да може през предстоящите почивни дни участниците в движението да се адаптират към тях, допълват от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив