Хванаха 7 пияни и 1 надрусан шофьор за три дни в Пловдивско

След поредните засилени проверки, извършени от петък до неделя по пътищата в областта, са започнати бързи и досъдебни производства срещу 8 водачи, засечени със сериозни нарушения. Седем от тях са били пияни, а един – дрогиран. Порядъчно почерпен, с над 3 промила алкохол в кръвта, е заловен 62-годишен шофьор на ул. „Карловска“ в село Труд. В село Строево било установено, че 50-годишен участник в катастрофа с материални щети е седнал зад волана с над 2 промила, а колата му е с прекратена регистрация. Подобна стойност дрегерът отчел и при 36-годишен мъж, чийто криволичещ автомобил полицаи спрели принудително в района на индустриалната зона на Раковски. Последвалата проверка показала, че освен пиян, водачът е и неправоспособен. В Пловдив, Асеновград, село Мътеница и край разклон за село Ръжево Конаре на главен път Пловдив – Карлово са хванати други четирима мъже, шофирали с над 1,2 промила. Междувременно в квартал „Христо Смирненски“ в областния град е задържан 51-годишен криминално проявен и осъждан водач след употреба на наркотични вещества. Според статистиката на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, от началото на месеца са установени 56 пияни и 16 дрогирани водачи на моторни превозни средства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР - пиян шофьор - дрегер - алкохол

След поредните засилени проверки, извършени от петък до неделя по пътищата в областта, са започнати бързи и досъдебни производства срещу 8 водачи, засечени със сериозни нарушения.

Седем от тях са били пияни, а един – дрогиран. Порядъчно почерпен, с над 3 промила алкохол в кръвта, е заловен 62-годишен шофьор на ул. „Карловска“ в село Труд.

В село Строево било установено, че 50-годишен участник в катастрофа с материални щети е седнал зад волана с над 2 промила, а колата му е с прекратена регистрация.

Подобна стойност дрегерът отчел и при 36-годишен мъж, чийто криволичещ автомобил полицаи спрели принудително в района на индустриалната зона на Раковски. Последвалата проверка показала, че освен пиян, водачът е и неправоспособен.

В Пловдив, Асеновград, село Мътеница и край разклон за село Ръжево Конаре на главен път Пловдив – Карлово са хванати други четирима мъже, шофирали с над 1,2 промила.

Междувременно в квартал „Христо Смирненски“ в областния град е задържан 51-годишен криминално проявен и осъждан водач след употреба на наркотични вещества.

Според статистиката на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Пловдив, от началото на месеца са установени 56 пияни и 16 дрогирани водачи на моторни превозни средства.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Коментари

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни