Избори 2024

Водещи новини

Велошествие С колело на запад ще се проведе на 18-ти май в район Западен

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Велошествие С колело на запад ще се проведе на 18-ти май в район Западен

Район „Западен“ и DECATHLON България ви канят да се включите в събитието, чиято цел е да се насърчи по-широкото интегриране на велосипеда в културата на българина, както и да провокираме отговорните институции да развият инфраструктурата, която в Пловдив е недостатъчна.

Велошествието ще се проведе на 18-ти май, стартът е в 10:00 ч., като сборният пункт е пред сградата на кметството на район „Западен”. Маршрутът минава през ключови пътни артерии, които временно ще бъдат затворени за автомобилния трафик. Участниците ще карат по бул.„Пещерско шосе” по посока кв. „Прослав“. 15-минутна почивка е предвидена пред фабрика „Гайо“, където те ще се насладят на дегустация на шоколад. Финалът ще бъде пред Братската могила. Организаторите са подготвили спортни игри и демонстрации, раздаване на множество награди чрез томбола, уроци по безопасно колоездене и забавления за децата и други приятни изненади.

Защо с „С колело на запад“? Цели части от район „Западен“ са напълно откъснати, като липсва свързаност с другите изградени велоалеи в града. Кметът на район „Западен” Тони Стойчева заедно с нейния екип оценяват огромните, но неоползотворени възможности и затова възложи на ВелоКултура, идеен партньор на събитието, да изготви предложения за краткосрочно и дългосрочно преструктуриране на улици в района, които ще бъдат представени по време на изявата. Мисията на DECATHLON България е да направи спорта достъпен за възможно най-много хора и организира редица спортни инициативи в Пловдив. Ще бъде раздаден богат награден фонд – 4 велосипеда и аксесоари, осигурени от DECATHLON България и Макском, както и подаръци от Mall Plovdiv и др.

От всички нас зависи да направим Пловдив чист и зелен град, а от общинските институции да създадат безопасни и удобни условия за велосипедистите. Велосипедът е отлична екологична алтернатива не само за спорт и развлечение, но и за придвижване в градски условия, без да се налага да се използва автомобил или публичен транспорт предвид замърсения въздух и ежедневните задръствания.

Освен с велосипеди, всички ентусиасти заедно с техните семейства са добре дошли и с тротинетки, ролери, скейтбордове, маратонки с колелца и др. Поканата на организаторите е както към възрастните, така и към децата, защото ценностите, свързани със здравословния и активен начин на живот, се възпитават още от най-ранна възраст.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив