Избори 2024

Водещи новини

В национален мащаб Пловдив е водеща дестинация за културен туризъм

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
В национален мащаб Пловдив е водеща дестинация за културен туризъм

Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева откри 18-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което се провежда в периода 20-23 април 2023 г. във Велико Търново.

Проф. Модева акцентира върху нарастващото значение на културния туризъм в световен мащаб и приносът му към цялостното възстановяване на сектора след кризата от Covid-19. По данни на Световната организация по туризъм и Евростат, 40 % от туристическите пътувания са с цел опознаване на културно-историческото наследство и посещение на културно събитие.

В национален мащаб Пловдив е водеща дестинация за културен туризъм, следван от Велико Търново и Русе.

В откриването на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ взеха участие кметът на община Велико Търново – Даниел Панов, заместник-кметът по “Култура, археология и туризъм” на община Пловдив – Пламен Панов, заместник-кметът по “Икономическо развитие” на община Сливен – Стоян Марков, посланиците на Румъния, Палестина и Южна Корея, както и представители на посолството на Индия.

Международното изложение „Културен туризъм“ е утвърдена платформа за представяне на усилията на общини, туристически компании, граждански сдружения за развитието на културния туризъм. Със самостоятелни щандове се представят над 28 общини, Министерството на туризма, музеи и туристически сдружения. Община Пловдив представя с атрактивен щанд културно- историческото наследство и събитийния календар на града за 2023 г.  На голям екран за любознателните посетители се представя най-новият рекламен филм за Пловдив, включващ утвърдени и нови туристически атракции.

Международното изложение „Културен туризъм“ се организира от Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, и с подкрепата на Министерството на туризма.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив