Избори 2024

Водещи новини

Установиха над 100 нарушения на водачи през почивните дни в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, пътна полиция, нарушения, шофьори, водачи

Общо 493 моторни превозни средства и 418 водачи и пътници са били проверени при специализирана операция, проведена в Пловдив от 20 ч. в събота до 5 ч. в неделя.

В хода на акцията служители от сектор „Пътна полиция“ са установили 104 нарушения на Закона за движение по пътищата, за които са съставени 21 акта и 82 глоби с фиш. Допълнително са връчени и 21 електронни фишове. С технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества са тествани 295 водачи, като при един от тях е отчетено наличие на под 1,2 промила в кръвта.

По време на осъществения контрол е засечен неправоспособен шофьор. С нередовни пътни документи са били 16, други 23 управлявали технически неизправни автомобили, а 2 не са представили задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Сред санкционираните са и 3 водачи, преминали на червен сигнал на светофарната уредба, 10 за неспазване на пътни знаци и маркировка и 7 за неправилно паркиране. Административно отношение е взето и спрямо 6 шофьори и 2 пътници за неизползване на обезопасителен колан, както и спрямо 2 пешеходци, пресекли неправилно пътното платно.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив