Избори 2024

Водещи новини

Оставиха в ареста пастрока, обвинен в насилие над 5-годишно дете в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Насилие над дете

Районният съд в Пловдив остави в ареста пастрока, обвинен в домашно насилие над 5-годишното момченце, за което стана ясно че е било малтретирано в жилището, в което е живяло заедно с майка си и мъжа.

Невръстното момченце е със средна телесна повреда. Главата му е обезобразена – липсва 15 кв. см коса, стана ясно по време на заседанието на магистратите. По думите на адвоката на детето, в телефона на мъжа са намерени видеоклипове със жестокостите над детето и съдържанието им не е за хора със слаби сърца.

Майката на малолетното дете беше освободена с най-леката мярка – подписка. Спрямо нея съдът прие, че не са събрани достатъчно доказателства, че тя е участвала в насилието над 5-годишното си дете.

До разкриване на тежкото престъпление се стигнало, след като роднина забелязала голямата рана на главата на детето и сигнализирал институциите. То е изведено от семейната среда и е получило полицейска закрила. В синя стая е признало за жестокостите, извършвани срещу него.

Мъжът е осъждан за наркотици. Според адвоката му, става въпрос за марихуана, а не за тежки опиати.

Майката е безработна, а според събраните доказателства е имала зависимост от алкохол. Прокурорът по делото заяви, че не може да разбере поведението на жената и как тя е била безучастна към това, което се е случвало на детето й.

Определението на магистратите не е окончателно и може да се обжалва.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив