Избори 2024

Водещи новини

Университетът по хранителни технологии отбеляза 70-годишен юбилей

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Университет по хранителни технологии в Пловдив

На концерт с произведения на световната музикална класика – „Фантомът на операта”, „Цар Лъв”, „Брилянтин”, както и авторски песни на Еделина Кънева и Орлин Павлов, се насладиха преподавателите, студентите и гостите на Университета по хранителни технологии на тържеството по случай неговата 70-та годишнина.

Честванията се осъществяват под мотото „Доказани в традициите, иноватори в бъдещето!“. Сред гостите на тържеството бяха дипломати, почетни консули, ректори, представители на бизнеса и на браншови организации. Получени бяха огромен брой поздравителни адреси.

Преди да прочете поздравителния адрес на държавния глава Румен Радев, съветникът по образование, наука и иновации Валентина Танева връчи на ректора почетен плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ на президента на Република България за постигнати успехи и значим принос в хранителните технологии, както и за ролята на УХТ в обучението и квалификацията на поколения високо подготвени специалисти.

Приветствия направиха зам.-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, проф. Мариела Модева зам.-министър на туризма, областният управител Ангел Стоев, Стефан Делайе, председател на Френско-българската индустриална камара, проф. Божидар Хаджиев, член на УС на БТПП, Добри Митрев председател на БСК, председателят на Студентския съвет в УХТ Любомир Стефанов и Даниел Парушев, председател на НПСС.

Досега в Университетът по хранителни технологии са се дипломирали 26 580 студенти, от тях 1500 са чужденци. В момента се обучават 3509 студенти от 194 преподаватели. В УХТ са акредитирани 20 бакалавърски, 35 магистърски и 24 докторски програми. Пред дипломираните специалисти са налице отлични перспективи за професионална реализация. Предприятията от хранителната индустрия и от туристическия сектор у нас се ръководят почти изцяло от възпитаници на Университета по хранителни технологии.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив