Избори 2024

Водещи новини

Уникален празник в „Западен“ събра стотици млади хора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Спортен празник в район Западен
Снимка: район Западен

В началото на есента район „Западен“ бе организатор и домакин на прекрасен празник. Събитието, което се проведе под мотото „Нестле за Живей Активно! Активни Ден и Нощ!“, събра стотици хора край Братската могила.

Лично кметът на района Димитър Колев откри тържествено празника, в който имаше всичко – спорт, танци, музика, кулинарни изненади, игри с домашни любимци и много награди. В рамките му се проведе и станалото вече традиционно пускане на хвърчила, което се организира от КТИ – „ХВЪРЧИЛО“. Имаше и демонстрации от баскетболен клуб „Академик“ и СК „Актив“, а DANCE FITNESS DANCELO от Фитнес център „Hammer gym“ раздвижи присъстващите с изпълненията си. От клуб по бойни изкуства „Да Дао“ направиха открит урок, в края на който Стойчо Яковски награди най-добрите състезатели.

Както подобава на един истински празник, и този не мина без кулинарна част. Шеф Росен Чакъров опита от ястията, приготвени от участниците в конкурса за здравословен начин на хранене „Семеен пикник“, като накрая отличи и гозбата, която най-много му хареса – спаначен кейк. Наградата – блендер Nutribulet, осигурена от хотел Niken – Пампорово, грабна участник от сдружение с обществено полезна дейност „Паралелен свят. В събитието имаше и дегустация на здравословен шоколад „ГАЙО“, както и на ядливите, биоразградими вафлени чаши за топли и студени напитки на фирма Cupffee.

В рамките на празника имаше и част, посветена на домашните любимци и техните стопани. Тя също завърши с томбола, като освен голямата награда от ваучер за 50 лева за магазин Maxi Pet, имаше и други 10 за покупки на стойност 10 лева. Кулминацията на празника безспорно бе тегленето на томболата. В нея бяха изтеглени десетки награди – баскетболни топки, комплекти за тенис на корт и тенис на маса, въжета за скачане и 10 ваучера за по 5 безплатни тренировки от клуб „Да Дао“. Накрая беше изтеглена и голямата награда – велосипед „SPRINT“.

Партньори на събитието бяха КТИ – “ХВЪРЧИЛО, гр. Пловдив; СДРУЖЕНИЕ „КБН 7“; Паралелен свят – сдружение с обществено полезна дейност, Гайо шоколад, фирма Cupffee и магазин за спортни стоки Decathlon. Празникът се проведе със спонсорството на хотел „Niken“ – Пампорово, велосипеди SPRINT и детски център „Малката русалка“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив