Ученици от „Западен“ изнесоха уникален пролетен концерт

Концерт, озаглавен „Полет към пролет!“ събра ученици от район „Западен“ пред сградата на администрацията. Инициативата се реализира от кмета Димитър Колев, отдел „Образование и култура“, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и с активното участие на учебните заведения в района, като всички заедно казаха „Не“ на тормоза в училище и на улицата. Пред сградата на кметството децата пресъздадоха най-хубавите български обичаи, свързани с пролетните празници – Сирни Заговезни, Баба Марта, Тодоровден, Благовещение, Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. Учениците от ОУ „Васил Петлешков“ донесоха на многобройната публика много положителни емоции с изпълнение на песента „Хвърчило“. Петокласници от „Свети Свети Кирил и Методий“ понесоха всички в ритъма на танца, а учениците от хор „Елина“ към ОУ „Елин Пелин“ изпълниха популярните песни „Аз искам“ и „Ние сме светът“. Кулминацията на празника бе изпълнението на възпитаниците на ОУ „Драган Манчов“, които трогнаха всички със своите песни с танц „Лазарка“ и „Мари, момиченца“. В края всички си пожелаха една прекрасна пролет, изпълнена с надежда и много доброта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Ученици от Западен изнесоха уникален пролетен концерт

Концерт, озаглавен „Полет към пролет!“ събра ученици от район „Западен“ пред сградата на администрацията. Инициативата се реализира от кмета Димитър Колев, отдел „Образование и култура“, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и с активното участие на учебните заведения в района, като всички заедно казаха „Не“ на тормоза в училище и на улицата.

Пред сградата на кметството децата пресъздадоха най-хубавите български обичаи, свързани с пролетните празници – Сирни Заговезни, Баба Марта, Тодоровден, Благовещение, Лазаровден, Цветница, Великден и Гергьовден. Учениците от ОУ „Васил Петлешков“ донесоха на многобройната публика много положителни емоции с изпълнение на песента „Хвърчило“. Петокласници от „Свети Свети Кирил и Методий“ понесоха всички в ритъма на танца, а учениците от хор „Елина“ към ОУ „Елин Пелин“ изпълниха популярните песни „Аз искам“ и „Ние сме светът“. Кулминацията на празника бе изпълнението на възпитаниците на ОУ „Драган Манчов“, които трогнаха всички със своите песни с танц „Лазарка“ и „Мари, момиченца“. В края всички си пожелаха една прекрасна пролет, изпълнена с надежда и много доброта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини