Избори 2024

Водещи новини

Двама са пострадали при стрелбата на ученици по автобус с пневматичен пистолет

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, полиция, марихуана, кокаин, шофьор

Двама са пострадали при стрелбата с пневматичен пистолет от ученици по автобус на градския транспорт в Пловдив. Полицайка, която към момента не е била на работа, на която сачмите са преминали непосредствено до главата, и 14-годишно момче, в чиято ръка попадат два от изстрелите. За щастие, те са добре.

Сигналът е подаден около 14:30 часа вчера от шофьор от градския транспорт, че докато е бил на спирка в района, срещу ул. „Юндола“, са били произведени изстрели и един от тях е счупил предното обзорно стъкло на превозното средство.

Стрелците са две непълнолетни момчета, на 14 г. и 15 г., ученици. Едното от тях, в присъствието на баща си, закупило наскоро пневматичен пистолет от оръжеен магазин в Пловдив.  Детето се похвалило на приятеля си, който също отишъл и закупил сам същия пневматичен пистолет.

Двамата непълнолетни се качили в апартамента на едното дете, откъдето от тераса на шестия етаж, стреляли по преминаващи хора и автомобили в продължение на около един час.

Двете момчета са задържани за срок до 24 часа. Наблюдаващият прокурор е постановил за тях настаняване в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към МВР за определен срок.

Образувано е досъдебно производство.

Заради продажбата на оръжие на непълнолетното момче, започват масови проверки на оръжейните магазини в Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив