Трима мъже са привлечени като обвиняеми за изработването на фалшиви лични документи

Трима мъже са привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура в Пловдив за изработването и разпространението на фалшиви лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. Те са действали  на територията на Пловдив, Разград и други градове в страната, както и в Германия и още страни от ЕС. До момента е установено, че всеки от участниците в организираната престъпна група имал определена роля – набиране на хора, които искали да се снабдят с фалшиви документи, възлагани на поръчката и впоследствие нейното изпълнение. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за лична карта и същата сума за шофьорска книжка и по 300 евро за изработката на задграничен паспорт. Повечето от тях са български граждани, живеещи в чужбина, има и чужденци. По делото са извършени претърсвания и изземвания, лични обиски, огледи на местопроизшествие,  разпити на свидетели. Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои да се разгледа искането на прокуратурата за постоянния им арест.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Прокуратура

Трима мъже са привлечени като обвиняеми от Окръжната прокуратура в Пловдив за изработването и разпространението на фалшиви лични карти, шофьорски книжки и задгранични паспорти. Те са действали  на територията на Пловдив, Разград и други градове в страната, както и в Германия и още страни от ЕС.

До момента е установено, че всеки от участниците в организираната престъпна група имал определена роля – набиране на хора, които искали да се снабдят с фалшиви документи, възлагани на поръчката и впоследствие нейното изпълнение. Желаещите да се снабдят с неистинските документи заплащали по 250 евро за лична карта и същата сума за шофьорска книжка и по 300 евро за изработката на задграничен паспорт. Повечето от тях са български граждани, живеещи в чужбина, има и чужденци.

По делото са извършени претърсвания и изземвания, лични обиски, огледи на местопроизшествие,  разпити на свидетели.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои да се разгледа искането на прокуратурата за постоянния им арест.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни