Избори 2024

Водещи новини

Три нови детски площадки са изградени в квартал „Изгрев“ в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Три нови детски площадки са изградени в квартал Изгрев в Пловдив

Три нови детски площадки са изградени в квартал „Изгрев“ по съвместна инициатива на кмета на район „Източен“ – Иван Стоянов и гражданите в района.

Живеещите на ул. Златорог“ №22, ул. „Преспа“ №12 и ул. „Лотос“ №1, се радват на общо 370м2, превърнати в площадки за деца в 2 възрастови групи – от 0 до 3години и от 3 до 12години. За усмивките на малчуганите са поставени подходящи съоръжения за игра на открито, а за спокойствието на родителите е монтирано модерно осветление и видеонаблюдение.

Площадките бързо се превърнаха в любимо място за игри на най-малките и среща с приятели на техните родители.

Продължение на облагородяването на квартала е и реализирането на друг проект, иницииран от гражданите, а именно изграждането на нови паркинги.

Проблемите с паркирането в района бяха решени със сериозна политика, без компромиси – изградените паркинги на ул. „Преспа“ №2, 4 и 6,

ул. „Босилек“ и ул. „Лотос“, включват над 300 нови паркоместа, от които 10 са определени за автомобили на хора с увреждания.

Тротоарите около паркоместата са асфалтирани, осъществено е и озеленяване. На обектите е монтирано модерно LED осветление, а за сигурността се следи чрез постоянно видеонаблюдение.

Стараем се да мислим както за удобството при паркиране, така и за майки с деца и ще продължим да работим за подобряване на градската среда и качеството на живот в нея!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив