Треньор от спортен клуб задържа мъж, заплашил и ограбил негов възпитаник

В полицията е задържан извършител на дързък грабеж в Пловдив. До вчерашния му арест се стигнало благодарение на бързата намеса на треньор от спортен клуб и негови възпитаници. По първоначални данни, около 11 ч., момче, което излязло от близкия спортен комплекс, изчаквало на спирка на градския транспорт на бул. „Цариградско шосе“. Непознат се приближил към непълнолетния и го заплашил с нож, отнел му сумата от 80 лева и веднага се качил в потеглящ автобус. Свидетел на случващото се станал треньорът на тийнейджъра, който без да се колебае го качил в колата си заедно с други момчета от клуба и последвали въпросния автобус. Половин час по-късно те заловили извършителя при слизането му на спирка на ул. „Гладстон“ и се обадили на тел. 112, а на сигнала се отзовал автопатрул на Второ РУ. Задържаният е на 32 години, с богато криминално досие и осъждан. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 198, ал. 1 от НК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба

В полицията е задържан извършител на дързък грабеж в Пловдив. До вчерашния му арест се стигнало благодарение на бързата намеса на треньор от спортен клуб и негови възпитаници.

По първоначални данни, около 11 ч., момче, което излязло от близкия спортен комплекс, изчаквало на спирка на градския транспорт на бул. „Цариградско шосе“. Непознат се приближил към непълнолетния и го заплашил с нож, отнел му сумата от 80 лева и веднага се качил в потеглящ автобус. Свидетел на случващото се станал треньорът на тийнейджъра, който без да се колебае го качил в колата си заедно с други момчета от клуба и последвали въпросния автобус. Половин час по-късно те заловили извършителя при слизането му на спирка на ул. „Гладстон“ и се обадили на тел. 112, а на сигнала се отзовал автопатрул на Второ РУ.

Задържаният е на 32 години, с богато криминално досие и осъждан. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 198, ал. 1 от НК.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини