Избори 2024

Водещи новини

Транспортните решения на Пловдив тема от Годишната среща на НСОРБ

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Среща на НСОРБ - транспорт
Снимка: община Пловдив

Нови и функционални транспортни проекти като широки булеварди, кръстовища на две нива са решението за справяне с все по-натоварения трафик в Пловдив, който се дължи на факта, че градът се намира в най-бързо развиващата се индустриална зона у нас. Това заяви зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов в своята презентация по време на Годишната среща на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Зам.-кметът посочи и пример в София – на бул. „Никола Вапцаров“ при телевизионната кула, където е изградено кръстовище на две нива и това е отпушило транспортната тапа в района. В кратка дискусия по темата кметът на столицата Йорданка Фандъкова потвърди този факт.

Общинският транспорт в Пловдив – възстановен след безизходицата. Амбиции за развитието на обществените превози и управление на паркирането“ е темата, по която Чонов беше лектор. Той представи пред другите кметове на общини извървените стъпки за създаване на общинско транспортно дружество „Екобус“, намерението на местната власт да купи нови електробуси, които да обслужват две линии, както и намерението за надграждане на електронната система за таксуване.

„Вярваме, че това е правилният път, който Пловдив трябва да извърви, за да има модерен, екологичен, бърз и надежден градски транспорт“, категорично заяви зам.-кметът Тодор Чонов.

Заедно с него в дискусионния панел, посветен на общинския транспорт, лектори бяха още кметът на Плевен Георг Спартански, където от десетилетия градът ползва екологичен транспорт, представители на Центъра за градска мобилност на София и Асоциацията за устойчива мобилност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив