Избори 2024

Водещи новини

Съучастникът на мъжа, залял с киселина гадателка от Пловдив, обжалва ареста си

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Съд
Снимка: Pixabay

Известният врачанин Веселин Вълчанов, прочут в града като Весо Културиста, обвинен в съучастие за нападението над 52-годишната ясновидка Тони, залята с киселина, обжалва ареста си. Пловдивският Районен съд ще разгледа днес молбата му за изменение на най-тежката мярка „Задържане под стража“.

Той и Йордан Цветанов са обвинени, че в съучастие са причинили средна телесна повреда на пловдивчанката. Жената бе залята със сярна киселина в апартамента си в район „Тракия“, а сочен за фактически изпълнител на престъплението е Йордан, който е бил подпомаган от Весо Културиста. И двамата са криминално проявени.

Вълчанов беше пуснат под парична гаранция от 1 500 лева в края на март, след което прокуратурата протестира наложената мярка. Решението на Окръжния съд беше мъжете да останат да чакат процеса зад решетките.

На 14 март 2023 г. маскиран мъж влиза в дома на пострадалата и я залива с киселина, вследствие на което тя получава изгаряния трета степен по лицето, шията, гърдите, корема и крайниците. В хода на разследването се установява, че действията им са били предварително подготвени.

52-годишната гадателка е практикувала в дома си, където е гледала на карти. Взимала между 50 и 100 лева на сеанс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив