Избори 2024

Водещи новини

Състоянието на малкото дете, пребито от осиновителката си е критично

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Лекар - доктор

Състоянието на момиченцето на 1 година и 9 месеца, което е било жестоко пребито от осиновителката му, е критично. Това съобщи говорителят на Районна прокуратура Пловдив Атанас Илиев.

Прокуратурата вече обвини 41-годишната жена от „Столипиново“ за нанасяне на тежка телесна повреда на малолетното дете.

Момиченцето е постъпило в лечебното заведение на 23 септември вечерта в кома – с травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. За преглед е било доведено от майката.

След извършени прегледи и изследвания, лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая и разпити на свидетели. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето.

Пред медиците осиновителката обяснила, че детето е паднало на земята от леглото, а синините по него били от това, че тя го хапела, защото не можело да се събуди.

Първоначалните доказателства на разследващите обаче сочат, че травмите по тялото на детенцето са нанесени осиновителката, която се е грижела сама за детето.

Предстои да бъде изготвено заключението по назначената съдебномедицинска експертиза, която да установи вида и характера на телесните повреди на момиченцето и най-вече тяхното причиняване. Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено утре, сряда.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за постоянен арест.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив