Избори 2024

Водещи новини

Състезание под мотото Спорт за всички се проведе в квартал Столипиново в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Състезание под мотото Спорт за всички се проведе в квартал Столипиново в Пловдив

Пъстър и весел спортен празник бе организиран в четвъртък в двора на Обединено училище „Пенчо Славейков” от областната дирекция на МВР и Регионално управление на образованието. Състезанието бе посрещнато с много радост от определените за участие 60 ученици от четвърти клас. Официални гости бяха началникът на Шесто РУ гл. инспектор Димитър Костов, инспектор Никола Карабойчев от пловдивския отдел „Охранителна полиция” и инспектор Делян Николов от Главна дирекция „Национална полиция” в МВР.

За доброто настроение на публиката се погрижиха талантливи деца, които изнесоха музикална и танцова програма, подготвени от своите учители Юлия Атанасова и Алис Толева.

На спортния терен състезателите пък се представиха отлично под зорките наставления на класните си ръководители. Изключително оспорвана беше надпреварата в щафетните игри и дърпането на въже, което силно затрудни журито в определяне на крайния победител сред отборите. През цялото време децата проявяваха дисциплина и старание, а стремежът им да изпълнят с точност условията на игрите бе показателен, че ръководеният от директора Екатерина Делинова учителски колектив влага висок професионализъм и има необходимия подход за работа с подрастващите от ромската общност.

Разбира се, като на всяко състезание, и днес не липсваха награди и участниците получиха купи, медали и торбички с лакомства. Най-вълнуващ обаче се оказа моментът, когато едно от момчетата отстъпи без да се двоуми своя медал на съученик. За добротата и великодушния си жест четвъртокласникът получи специални поздравления от инспектор Карабойчев.

Главна дирекция „Национална полиция” е бенефициент по проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество”, финансиран по програма „Вътрешни работи” на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. По дейност 5.2. от проекта е предвидено „Организиране и провеждане на съвместни местни форуми с деца и техните родители за преодоляване на антиромските стереотипи и дискриминация“. Реализирането на дейността се осъществява чрез провеждане на спортни мероприятия в градовете Пловдив, Бургас, Варна, Видин, Монтана, Пазарджик, Кюстендил, Сливен, Стара Загора и Ямбол.  Целта е децата да приложат спортни умения като добра практика за изява на техните възможности, като се въздейства възпитателно върху тях и техните родители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив