Съдът остава в ареста мъжът, убил баба си с чук

Пловдивският окръжен остави в ареста младия мъж, който през уикенда уби с метален чук баба си в пловдивското село Браниполе. Обвиняемият е неосъждан, но самият начин на извършване на престъплението – умъртвяване на 84-годишната му баба, която се е грижела за него, с множество удари, го характеризира като жесток човек и води до извод за висока обществена опасност както на извършеното деяние, така и на самия него, считат магистратите. Жестокото убийство стана в ранните часове на изминалата събота. 28-годишният мъж, който е бил употребил алкохол, сам се е обадил на полицията след извършеното от него престъпление. До трагичния инцидент се стигнало след възникнал скандал между бабата и внука. За извършеното тежко умишлено убийство Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба, грабеж

Пловдивският окръжен остави в ареста младия мъж, който през уикенда уби с метален чук баба си в пловдивското село Браниполе.

Обвиняемият е неосъждан, но самият начин на извършване на престъплението – умъртвяване на 84-годишната му баба, която се е грижела за него, с множество удари, го характеризира като жесток човек и води до извод за висока обществена опасност както на извършеното деяние, така и на самия него, считат магистратите.

Жестокото убийство стана в ранните часове на изминалата събота. 28-годишният мъж, който е бил употребил алкохол, сам се е обадил на полицията след извършеното от него престъпление. До трагичния инцидент се стигнало след възникнал скандал между бабата и внука.

За извършеното тежко умишлено убийство Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини