Стефан Стоянов връчи 23 грамоти на учители за постигнати високи професионални резултати

Заместник-кметът по образование Стефан Стоянов връчи 23 грамоти на учители за постигнати високи професионални умения и резултати при обучението на деца по метода на Мария Монтесори в общинските детски градини. „Вашата работа е вдъхновение за всички нас и най-вече за децата, които образовате. За тези 7 години вие направихте революция в българското образование, въвеждайки педагогика, която доскоро не беше позната в публичното образование. С ежедневната си работа успяхте изцяло да промените отношението към децата – от индивидуалния подход до самостоятелността от ранна детска възраст“, коментира Стоянов. Участие в церемонията по награждаване взеха още началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова, зам.-кметът Йордан Ставрев, председателят на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева. Община Пловдив е първата в страната, която през учебната 2016-2017 г. започва успешно да прилага метода Монтесори. От въвеждането на програмата до момента са обучени близо 2 000 деца в детски градини и 140 деца в начален етап на основно образование. Монтесори обучението е алтернатива на традиционните образователни практики и отговор на потребностите на динамичната среда на живот. Мария Монтесори смята, че всяко дете по природа е умно и талантливо. За нея е особено важно да се зачита уникалността на всяко дете. Задачата на възрастния е да помогне […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Стефан Стоянов награди учители
Снимка: община Пловдив

Заместник-кметът по образование Стефан Стоянов връчи 23 грамоти на учители за постигнати високи професионални умения и резултати при обучението на деца по метода на Мария Монтесори в общинските детски градини.

„Вашата работа е вдъхновение за всички нас и най-вече за децата, които образовате. За тези 7 години вие направихте революция в българското образование, въвеждайки педагогика, която доскоро не беше позната в публичното образование. С ежедневната си работа успяхте изцяло да промените отношението към децата – от индивидуалния подход до самостоятелността от ранна детска възраст“, коментира Стоянов.

Участие в церемонията по награждаване взеха още началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова, зам.-кметът Йордан Ставрев, председателят на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева.

Община Пловдив е първата в страната, която през учебната 2016-2017 г. започва успешно да прилага метода Монтесори. От въвеждането на програмата до момента са обучени близо 2 000 деца в детски градини и 140 деца в начален етап на основно образование.

Монтесори обучението е алтернатива на традиционните образователни практики и отговор на потребностите на динамичната среда на живот. Мария Монтесори смята, че всяко дете по природа е умно и талантливо. За нея е особено важно да се зачита уникалността на всяко дете. Задачата на възрастния е да помогне на детето да разкрие и развие своя потенциал, да го научи самостоятелно да изучава света.

Ето и наградените учители:

 1. Димитрийка Данаилова Паунова – учител в ДГ „Майчина грижа“;
 2. Валентина Георгиева Георгиева – учител в ДГ „Майчина грижа“;
 3. Маргарита Георгиева Бодурова – старши учител в ДГ “Марица“;
 4. Анелия Зеноп Добрева – старши учител в ДГ “Марица“;
 5. Джеврие Юсниева Алиманова – старши учител в ДГ “Марица“;
 6. Калинка Станимирова Вълчева – старши учител в ДГ “Велимира“;
 7. Таня Господинова Златева – старши учител в ДГ “Велимира“;
 8. Десислава Бончева Стоянова – учител в ДГ “Велимира“;
 9. Неделка Ушева – старши учител в ДГ “Мир“;
 10. Нели Кръстева – учител в ДГ “Мир“;
 11. Гергана Видева – учител в ДГ “Мир“;
 12. Светлана Стефанова Симеонова – старши учител в ДГ „Мирослава“;
 13. Елица Христова Генова – старши учител в ДГ „Мирослава“;
 14. Гергана Георгиева Митева – учител в ДГ „Мирослава“;
 15. Величка Стефанова Батинкова – Георгиева – старши учител в ДГ „Малкият принц“;
 16. Диана Георгиева Панчева  – старши учител в ДГ „Малкият принц“;
 17. Светла Стоилова Бакова – старши учител в ДГ „Малкият принц“;
 18. Катя Ангелова Хаджиева – главен учител в ДГ „Буратино“;
 19. Пенка Константинова Тарасевич – старши учител в ДГ „Буратино“;
 20. Адриана Илиева Топалова – учител в ДГ „Буратино“;
 21. Радка Иванова Малчева – старши учител в ДГ „Малина“;
 22. Тоня Иванова Вутова – учител в ДГ „Малина“;
 23. Таня Банкова Родозова –учител в ДГ „Малина“.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини