Избори 2024

Водещи новини

Стефан Стоянов: Учебната година за учениците от ОУ „Душо Хаджидеков“ ще започне нормално

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Стефан Стоянов - ОУ Душо Хаджидеков
Снимка: Община Пловдив

Децата от 3, 4 и 5 клас ще бъдат преместени във втората сграда на училището, учениците от 6 и 7 клас – в СУ „Климент Охридски“

„Учебната година за възпитаниците на ОУ „Душо Хаджидеков“ ще започне нормално. Децата от 1 и 2 клас ще останат на територията на основната сграда на училището като шестте паралелки ще бъдат поместени в пригодените подблокови класни стаи. Учениците от 3, 4 и 5 клас, които са общо 9 паралелки, ще бъдат преместени във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18, кв. „Съдийски“ (бившето ОУ „Георги Бенковски“). Останалите 8 паралелки от 6 и 7 клас ще започнат учебната година в  СУ „Климент Охридски“ на бул. „Васил Априлов“ 5. Това съобщи зам.-кметът по образование Стефан Стоянов след вчерашния пожар в пловдивското училище.

Организацията влиза в сила от 15 септември, но директорът на училището Грозденка Николова увери, че откриването на учебната година няма да бъде възпрепятствано.

„По-късно днес ще бъде направена реорганизация за първия учебен ден. Откриването на 15 септември ще се състои във втората сграда на училището на ул. „Антон Папазов“ №18“, съобщи Николова.

Очаква се решение на Общински съвет – Пловдив за финансиране на аварийния ремонт, който може да започне още през септември.

„Днес очакваме ЗД „ОЗК Застраховане“ да оцени щетите, подготвяме документите към междуведомствената комисия по бедствия и аварии, за да могат да подпомогнат ремонта на покрива“, коментира Стоянов като допълни, че междувременно той ще бъде финансиран с общински средства, за да може децата да се върнат по-бързо в класните стаи.

По-рано днес кметът Здравко Димитров проведе среща с представители на Регионалното управление на образованието, директора на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова и началника на отдел „Образование“ Донка Щилянова. Днес се очаква обектът да бъде освободен и от полицията и пожарната.

„Добрата новина е, че благодарение на бързата реакция на пожарната и общината класните стаи са запазени и почти невредими. Не се налага основен ремонт на цялата сграда, а само на покрива, който се надяваме да бъде завършен до края на годината“, поясни още Стоянов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив