Стартира първият по рода си фестивал за театрални таланти Гледай Ти

С официална церемония беше открит първия по рода си фестивал на пловдивските театрални школи “Гледай Ти” 2023г. Бляскавото събитие се проведе в театър “Хенд” на 26 май, Фестивалът продължава до 3 юни. Досущ като на “Оскар”-ите, но по черен килим минаха бъдещите звезди от пловдивските театрални школи, техните ръководители и официални гости, които почетоха празника на младите в изкуството. В ролята на водещ бе зашеметяващата Иванка Шекерова, а спектакълът “Един по един” на възпитаниците на Национална гимназия по сценични и екранни изкуства в Пловдив предизвика фурор. От 29 май до 2 юни пловдивската публика може да гледа спектаклите на театралните школи с вход свободен всяка вечер в театър “Хенд” (бул. “Руски” 18). На 3 юни ще се проведат творчески работилници и професионални срещи, а от 20.00 часа е награждаването на участниците и закриването на фестивала. Фестивалът на театралните школи в Пловдив “Гледай Ти” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и със съдействието на представители на частния бизнес, Драматичен театър Пловдив и Държавен куклен театър – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Стартира първият по рода си фестивал за театрални таланти Гледай Ти

С официална церемония беше открит първия по рода си фестивал на пловдивските театрални школи “Гледай Ти” 2023г. Бляскавото събитие се проведе в театър “Хенд” на 26 май, Фестивалът продължава до 3 юни.

Досущ като на “Оскар”-ите, но по черен килим минаха бъдещите звезди от пловдивските театрални школи, техните ръководители и официални гости, които почетоха празника на младите в изкуството.

В ролята на водещ бе зашеметяващата Иванка Шекерова, а спектакълът “Един по един” на възпитаниците на Национална гимназия по сценични и екранни изкуства в Пловдив предизвика фурор.

От 29 май до 2 юни пловдивската публика може да гледа спектаклите на театралните школи с вход свободен всяка вечер в театър “Хенд” (бул. “Руски” 18).

На 3 юни ще се проведат творчески работилници и професионални срещи, а от 20.00 часа е награждаването на участниците и закриването на фестивала.

Фестивалът на театралните школи в Пловдив “Гледай Ти” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и със съдействието на представители на частния бизнес, Драматичен театър Пловдив и Държавен куклен театър – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини