Избори 2024

Водещи новини

Фестивалът Пловдив – древен и вечен ще посрещне близо 200 възстановчици

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Фестивалът Пловдив - древен и вечен ще посрещне близо 200 възстановчици

Фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ ще посрещне близо 200 възстановчици от България, Англия, Франция, Германия, Хърватия, Сърбия, Румъния и Унгария от 16 до 18 юни.

Форумът ще бъде открит на 16 юни с шествие от Римския форум до Римския стадион. Специална програма ще даде старт на сцената на Римския стадион от 19 ч.

В програмата се включени изпълнения на група „Фрея“, Ера балет, ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, представители на Антична Тракия и гладиатори от щколите Ludus Luperc(к)alis, Ludus Traex(тракс), Ludus Usus Nigrus, реконструкторски бой на воини от средновековието от страната и чужбина, WMCF Knights за исторически средновековен бой с характерни оръжия и броня от края на 14 в.

В следващите два фестивални дни парк „Лаута” ще се превърне в арена на древните ни предшественици от Античността и Средновековието. Участниците ще пресъздадат живота в тези периоди във всички аспекти – храна, напитки, занаяти, музика, танци, стрелба с лък, езда, битки, етнология и култура.

Фестивалът „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“ се организира от сдружение за исторически възстановки „Филипопол“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културния календар за 2023 г.

Спонсори на събитието са Холдинг КЦМ 2000, Стефанов Мотърс ООД, Internet Media Group, Транслингва агенция за преводи, Улпиа Пловдив, “Брадърс Секюрити Груп” ЕООД,  Онлайн Магазин ANTIKO.BG, Магазини „Кристал“, Институт Лист София , Унгаро-Българскатa Стопанска Камара, Дигитална агенция SEOMAX, Национална Гимназия За Сценични и Екранни Изкуства, Спортно училище „Васил Левски“ – Пловдив, „Tагарев 90″ ООД, Ера балет, РД Студио ООД, Capital Property Group, Изворна вода Бачково, Rijo Burgers and BBQ, Училища Максимум.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив