Спасиха новородено бебе от Карлово с неонаталната линейка от Капачки за бъдеще

Поредното новородено бебе бе спасено с неонаталната линейка, дарена от „Капачки за бъдеще“. Преди два дни в болницата в Карлово получават сигнал от тел. 112 че жена, бременна в седмия месец, е започнала раждане у дома. От болницата веднага звънят в Пловдив, за да изпратят специализирания превоз, а линейка взима родилката. Междувременно, процесът на раждането обаче е толкова напреднал, че жената ражда по пътя. При пристигането в лечебното заведение в Карлово, медиците поемат бебенцето, поставят го в кувьоза, също дарен от #КапачкиЗаБъдеще и започват да полагат грижи да го стабилизират, понеже при раждането мъничето не е изплакало. Скоро пристига и специализираната линейка от Пловдив. Бебето, поставено в транспортния кувьоз, съвсем скоро е докарано в стабилно състояние в УМБАЛ „Св. Георги“ в града на тепетата, където специалистите неонатолози го поемат. „Благодарим на всички всички замесени от Пловдив, Карлово и Пазарджик “, написа Лазар Радков от „Капачки за бъдеще“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Спасиха новородено бебе от Карлово неонаталната линейка от Капачки за бъдеще

Поредното новородено бебе бе спасено с неонаталната линейка, дарена от „Капачки за бъдеще“. Преди два дни в болницата в Карлово получават сигнал от тел. 112 че жена, бременна в седмия месец, е започнала раждане у дома. От болницата веднага звънят в Пловдив, за да изпратят специализирания превоз, а линейка взима родилката.

Междувременно, процесът на раждането обаче е толкова напреднал, че жената ражда по пътя. При пристигането в лечебното заведение в Карлово, медиците поемат бебенцето, поставят го в кувьоза, също дарен от #КапачкиЗаБъдеще и започват да полагат грижи да го стабилизират, понеже при раждането мъничето не е изплакало.

Скоро пристига и специализираната линейка от Пловдив. Бебето, поставено в транспортния кувьоз, съвсем скоро е докарано в стабилно състояние в УМБАЛ „Св. Георги“ в града на тепетата, където специалистите неонатолози го поемат.

„Благодарим на всички всички замесени от Пловдив, Карлово и Пазарджик “, написа Лазар Радков от „Капачки за бъдеще“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини