Избори 2024

Водещи новини

Солидно присъствие на фенове на Ботев и Локомотив се очаква на днешната сесия на ОбС

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Общински съвет - Пловдив

Солидно присъствие на фенове на Ботев и Локомотив се очаква на днешната сесия на ОбС на Пловдив. В района на сградата на местния парламент от сутринта гъмжи от полиция.

Очаква се кметът Здравко Димитров да оттегли предложението си за осигуряване на 22,5 милиона лева за довършване на клубния стадион на Ботев и по предложение на групата на ГЕРБ да бъдат гласувани по 16 милиона лева за двата клуба.

В петък, миналата седмица, пред кмета Здравко Димитров привържениците на „черно-белите“ настояха за равнопоставеност при финансирането на двата клуба. Днес ще бъде направен пореден опит да се потуши напрежението. А по повод многото неизвестни около строителството на стадиона на „канарчетата“, от групата на ДБ ще отправят питане към кмета Здравко Димитров.

Заради неуредиците с изграждането на Колежа, в събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив и на заместника му по строителство. Подавам оставка, но само като член на ГЕРБ. Аз съм избран от пловдивчани, има още много проекти, които трябва да бъдат завършени, заяви Здравко Димитров след скандала с исканата му оставка.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив