Собственикът на проверения при акция нощен клуб в Пловдив внася жалба до прокуратурата

След акцията на МВР в дискотека в Пловдив, собственикът на проверения клуб внася жалба до прокуратурата. По думите му акцията е тенденциозна и още днес ще сезира държавното обвинение, съобщава NOVA. След показния обиск в Пловдив по Гергьовден, ресторантьори готвят протест срещу полицейския произвол. По случая предстои вътрешна проверка, която ще установява дали полицията е превишила правата си, след като клиенти се оплакаха, че всички 400 посетители са били съблечени голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици. Клиенти на нощно заведение в Пловдив се оплакаха от безпрецедентен обиск при спецакция Директорът на полицията в Пловдив отрече да е имало превишаване на правомощията. По случая са образувани три досъдебни производства. Според хора, присъствали на място, е открит един грам марихуана и пакетче с прахообразно вещество с тегло 0,5 грама. Вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че първо ще провери проведената акция на пловдивската полиция и след това ще коментира. Запитан дали ще иска оставки на полицаи, той отговори: „Преди да приключи проверката нищо няма да искам, така че изчакайте да приключи”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция, арест

След акцията на МВР в дискотека в Пловдив, собственикът на проверения клуб внася жалба до прокуратурата. По думите му акцията е тенденциозна и още днес ще сезира държавното обвинение, съобщава NOVA.

След показния обиск в Пловдив по Гергьовден, ресторантьори готвят протест срещу полицейския произвол. По случая предстои вътрешна проверка, която ще установява дали полицията е превишила правата си, след като клиенти се оплакаха, че всички 400 посетители са били съблечени голи, за да бъдат проверени за притежание на наркотици.

Клиенти на нощно заведение в Пловдив се оплакаха от безпрецедентен обиск при спецакция

Директорът на полицията в Пловдив отрече да е имало превишаване на правомощията. По случая са образувани три досъдебни производства.

Според хора, присъствали на място, е открит един грам марихуана и пакетче с прахообразно вещество с тегло 0,5 грама.

Вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че първо ще провери проведената акция на пловдивската полиция и след това ще коментира. Запитан дали ще иска оставки на полицаи, той отговори: „Преди да приключи проверката нищо няма да искам, така че изчакайте да приключи”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини