Служители на Автомобилна администрация Пловдив стачкуваха за по-високи заплати

Десетки служители на „Автомобилна администрация“ Пловдив излязоха на едночасова предупредителна стачка. Те настояват за увеличение на заплатите с 50% и разкриване на минимум 200 щатни бройки за инспектори в отдел „Контрол“. Протестът бе пред сградата на „Автомобилна администрация“ Пловдив на бул. „Христо Ботев“. Хората считат още, че заплащането им е дискриминационно, тъй като служители на една и съща позиция получават различни заплати – от 755 до 1633 лева. Протестиращите настояват още за подобряване на материалната база и условията на труд. Ако исканията им не бъдат чути, те предвиждат национални стачни действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Автомобилна администрация

Десетки служители на „Автомобилна администрация“ Пловдив излязоха на едночасова предупредителна стачка. Те настояват за увеличение на заплатите с 50% и разкриване на минимум 200 щатни бройки за инспектори в отдел „Контрол“.

Протестът бе пред сградата на „Автомобилна администрация“ Пловдив на бул. „Христо Ботев“. Хората считат още, че заплащането им е дискриминационно, тъй като служители на една и съща позиция получават различни заплати – от 755 до 1633 лева.

Протестиращите настояват още за подобряване на материалната база и условията на труд.

Ако исканията им не бъдат чути, те предвиждат национални стачни действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини