След ареста за побой над жена на пътя, обвиниха Личкана и за нападение над водач на автобус

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа известния от близкото минало, свързан с ъндърграунда бизнесмен Ангел Личканов – по прякор Личкана, за причинена телесна повреда на шофьор на служебен автобус, хвърлено паве по рейса и счупено странично стъкло. Инцидентът станал преди три дни на булеварда на Централна гара, в посока район „Западен“. В автобуса се намирал само шофьора му – 54-годишен мъж. На участък на пътя, където имало ремонт и движението се осъществявало само в едното платно, бил спрял лек автомобил, марка „Мерцедес“. Близо до него се намирали двама мъже, които разговаряли. Единият от тях бил Личканов, който шофирал лекия автомобил. Паркираната кола пречела на движението и не позволявала на водача на автобуса да премине. На два пъти той подал звуков сигнал с клаксона. Личкана преместил автомобила, но разстоянието било недостатъчно. Той се приближил към автобуса и счупил лявото странично стъкло на затворения шофьорски прозорец, замерил с паве водача, но не успял да го уцели. След това взел микрофона от автобуса и ударил шофьора в слепоочието. Установено е, че стъклата от счупения прозорец са причинили порезни рани по ръцете и тялото на водача. Подаден е сигнал на тел. 112 и е образувано досъдебно производство. Обвиняемият е задържан за […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Прокуратура

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа известния от близкото минало, свързан с ъндърграунда бизнесмен Ангел Личканов – по прякор Личкана, за причинена телесна повреда на шофьор на служебен автобус, хвърлено паве по рейса и счупено странично стъкло.

Инцидентът станал преди три дни на булеварда на Централна гара, в посока район „Западен“. В автобуса се намирал само шофьора му – 54-годишен мъж. На участък на пътя, където имало ремонт и движението се осъществявало само в едното платно, бил спрял лек автомобил, марка „Мерцедес“. Близо до него се намирали двама мъже, които разговаряли. Единият от тях бил Личканов, който шофирал лекия автомобил. Паркираната кола пречела на движението и не позволявала на водача на автобуса да премине. На два пъти той подал звуков сигнал с клаксона.

Личкана преместил автомобила, но разстоянието било недостатъчно. Той се приближил към автобуса и счупил лявото странично стъкло на затворения шофьорски прозорец, замерил с паве водача, но не успял да го уцели. След това взел микрофона от автобуса и ударил шофьора в слепоочието. Установено е, че стъклата от счупения прозорец са причинили порезни рани по ръцете и тялото на водача. Подаден е сигнал на тел. 112 и е образувано досъдебно производство.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан. Предстои Районна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

На 26 юни Личкана беше задържан като заподозрян за нападение над жена на Асеновградско шосе. По случая бе образувано досъдебно производство. Нападението над младата шофьорка е станало на червен светофар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив