Слагат видеокамери на автобусните спирки в Пловдив

Яркожълти стикери на над 150 автобусни спирки в Пловдив предупреждават, че обектите са под постоянно видеонаблюдение. Това е една от превантивните мерки за опазване на навесите по автобусните спирки от вандалски прояви, коментират от „Организация и контрол на транспорта“. Видеокамерите се монтират със съдействието на фирмата, която е концесионер на част от автобусните спирки, както и на районните кметства. По инициатива на кмета на „Тракия“ Костадин Димитров например почти всички спирки в района вече са под видеонаблюдение. Предвижда се да бъдат обхванати повече места, особено на които най-често се чупят стъклата и пейките на заслоните, предназначени за чакащите своя автобус пътници. Целта е вандализмът да намалее, а лицата, които продължават да рушат, да бъдат установени и възстановят нанесените щети.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Видеонаблюдение - спирки
Снимка: Pixabay

Яркожълти стикери на над 150 автобусни спирки в Пловдив предупреждават, че обектите са под постоянно видеонаблюдение. Това е една от превантивните мерки за опазване на навесите по автобусните спирки от вандалски прояви, коментират от „Организация и контрол на транспорта“.

Видеокамерите се монтират със съдействието на фирмата, която е концесионер на част от автобусните спирки, както и на районните кметства. По инициатива на кмета на „Тракия“ Костадин Димитров например почти всички спирки в района вече са под видеонаблюдение.

Предвижда се да бъдат обхванати повече места, особено на които най-често се чупят стъклата и пейките на заслоните, предназначени за чакащите своя автобус пътници. Целта е вандализмът да намалее, а лицата, които продължават да рушат, да бъдат установени и възстановят нанесените щети.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини