Избори 2024

Водещи новини

Скаутски игри и приключения очакват пловдивските деца в Цар Симеоновата градина

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Скаутски игри и приключения очакват пловдивските деца в Цар Симеоновата градина

В рамките на 6-ти международен фестивал „Здравей, Армения“ и за 5-та поредна година фондация “Аракс” Пловдив, съвместно с Пловдивските арменски скаути кани пловдивските деца да се забавляват в компанията на приятели и ентусиасти от града и да премерят сили в оспорвана битка за приза “победител”. Скаутските игри в градска среда са подходящи за деца от 6 до 99 г.

Арменската скаутска организация “Хоменътмен” съществува в България повече от 90 години. Членовете се чувстват помежду си като братя и сестри, помагат си,  създават навици и стриктно спазват скаутските закони, наречени “Тавананк”, които се състоят от 12 важни точки. Девизът на Арменските скаути е “Възвиси се, възвиси!”. Философията на организацията е чрез любовта към природата, чрез игри и забавления, скаутите да се подготвят да бъдат достойни членове на обществото, а в същото време да запазят и своите арменски корени и традиции.

„Запретвайте ръкави, наострете уши с желание за нови скаутски игри! Компасите на север насочете и в Цар Симеоновата градина на 14.05.2023 в 16 часа се появете! Усмивките си с Вас носете, за победа и веселие се пригответе!“, призовават организаторите от фондация “Аракс” Пловдив.

6-ти международен фестивал „Здравей, Армения“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив