Избори 2024

Водещи новини

Шофьорите на джиповете, качили се на Паметника на Съединението са вече обвиняеми

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Джипове се качиха по стъпалата на Паметника на Съединението в Пловдив
Снимка: Фейсбук

Районна прокуратура – Пловдив образува досъдебно производство и разпореди шофьорите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението, да бъдат привлечени като обвиняеми.

По отношение на Н. Д, на 23г. и Д. М. на 25 г. днес ще бъдат повдигнати обвинения за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство, съобщиха от прокуратурата.

Двамата нарушители ще бъдат пуснати под Гаранция в размер на 2000 лева. След привличането им като обвиняеми Наблюдаващият прокурор ще разпореди временно да им бъдат отнети свидетелствата за управление на МПС.

За това деяние законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

На видеоклип, който е бил разпространен в социалните мрежи, е видно, че през нощта на 25-ти срещу 26.11.2022 г. джип изкачва стълбите на Паметника на Съединението, където вече е паркиран и втори джип. По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. След като се е запознал с въпросния видеоклип, Районният прокурор се свързал с Директора на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни действия по установяване на извършителите. В полицията е образувана предварителна проверка, в хода на която в рамките на едно денонощие двамата извършители са установени и задържани за 24 часа.

Работата по случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив