Избори 2024

Водещи новини

С много настроение, музика и танци Пловдив отбеляза Световния ден на водата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Ден на водата

С много настроение, музика и танци Пловдив отбеляза Световния ден на водата, който се чества на 22 март всяка година. Градският хепънинг се организира ежегодно от Община Пловдив, съвместно с Регионална инспекция по околна среда и води –  Пловдив, „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.

Анимация на кокили и концерт бяха само част от изненадите за пловдивчани и гостите на града в празничния ден. Тази година темата беше „Ускоряване на промяната“, а в тържеството се включиха близо 400 деца от детските градини, училищата и екоклубовете в града. В програмата участие взеха още Барабанен състав към Арменската младежко-скаутска организация АФД и Ансамбъл „Тракия“.

На сцената пред общината децата изпълниха песни, стихотворения и танцови изпълнения. Поздрав по повод Деня на водата отправи и заместник-кметът по екология Анести Тимчев, който пожела на малчуганите да растат здрави и щастливи.

В отбелязването на празника се включиха и служители от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РД ПБЗН), които показаха на малките си гости различни инструменти, екипировка и предпазни средства. Заедно с тях децата влязоха в ролята на пожарникари и получиха ценни съвети как да пазят природата и жилищата си от пожари.

Като част от програмата учениците от пловдивските училища бяха изработили макети, презентации и рисунки, свързани с мотото „Бъди промяната, която искаш да видиш в света“. В края на тържеството жури отличи с плакети и най-интересните проекти.

Първо място взеха учениците 5 “а” клас от ОУ „Елин Пелин“ за ръчно изработения си макет на Южен обходен колектор. Второ място спечелиха децата от Частна езикова гимназия „Стоян Сариев“, а на трето наградени бяха учениците от СУ „Димитър Матевски“.

„Видяхме огромно старание от страна на всички ученици, бяха подготвили изключително интересни есета и презентации. Макетът на Южен обходен колектор на учениците от ОУ „Елин Пелин“ е много актуален, защото отразява един от основните проекти на Община Пловдив“, сподели директорът на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ инж. Вяра Колева.

За доброто настроение на празника се погрижиха любезните спонсори на кампанията от Михалково, фабрика за сладки „Елена“, детска козметика „Пижо и Пенда“ и 101 балона. В празничния ден децата получиха медали и много подаръци.

Специално за Световния ден на водата ОП „Градини и паркове“ пусна и фонтана с пеликаните на площада.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив