Избори 2024

Водещи новини

Решението на ВАС не решава спора за апорта на акциите на Панаира

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Веселина Александрова
Снимка: Фейсбук / Веселина Александрова

Решението на ВАС не решава спора за апорта на акциите на Панаира. Това обясни пред Дарик адвокат Веселина Александрова – общински съветник от ДБ в ОбС на Пловдив.

Както вече стана ясно, Върховният административен съд отхвърли решението на Административен съд – Варна, което спираше прехвърлянето на акциите на морския град в „Международен панаир Пловдив“ в дружеството „Пълдин туринвест“ с мажоритарен собственик Георги Гергов.

Върховният съд е решил, че АС Варна не е имал право да се произнася по решението на Общински съвет, а Областният управител на морския град не е имал право да го обжалва. Така решението за апорта на акциите остава в сила, коментира адвокат Александрова.

Становището на висшите магистрати е абсолютно неочаквано, защото не решава делото по същество, т.е. то не разглежда дали решението на ОбС Варна е законосъобразно или не. Затова сагата с прехвърлянето на акциите на Панаира не приключва все още, обясни Александрова.

Казусът обаче изисква сезиозен юридически анализ, преди да се реши какво да се предприеме, заяви още съветничката.

По думите й, от тук нататък трябва да се проведе общо събрание на акционерите на „Пълдин туринвест“, на което Община Варна да бъде приета като акционер.

„Това решение може да бъде обжалвано впоследствие и така се отваря възможността за последващо обследване на казуса“, поясни Александрова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив