Избори 2024

Водещи новини

Рекорден брой доброволци се включиха в четвъртото издание на Мисия Лаута

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Рекорден брой доброволци се включиха в четвъртото издание на Мисия Лаута

Рекорден брой доброволци на различна възраст се включиха в четвъртото издание на „Мисия Лаута”. Сред тях бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров, кметът на „Тракия” Георги Гатев, заместник-кметовете на Община Пловдив Иван Стоянов, Владимир Темелков, Савина Петкова, Николай Бухалов, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, общински съветници, кметът на район „Източен” Емил Русинов, директорът на ОП „Градини и паркове” Антон Георгиев, ОП „Чистота”, ДФ „ Пловдив 112“,Аварийно спасяване „Пловдив“, ученици, деца, жители от всички райони на града, представители на украинската общност и спортисти от много клубове.

Стартът даде кметът на Пловдив Костадин Димитров, в чийто трети мандат  като кмет на „Тракия” започна инициативата за почистване на един от най-големите паркове в града от паднали дървета и клони.

„Когато започнахме да възраждаме „Лаута” преди 12 години не мислех, че ще стане паркът ще стане любимо място на толкова много пловдивчани. Сега паркът има нужда от нашата помощ за разчистване на изсъхналата растителност. Благодаря на участниците и на всички, заели се с организацията на “Мисия Лаута”. Традицията продължава”, заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Журналистът Парашкева Иванова, един иницииаторите на мисията, подчерта, че тазгодишното издание съвпада с „Часът на Земята” – най-мащабното световно събитие, посветено на опазването на планетата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив