Разкрасяват Пловдив със стотици хиляди есенни цветя

С около 64 хиляди теменужки с различни цветове служите на „Градини и паркове“ оформиха нови фигури в Цар Симеоновата градина. Засадени са и 500 луковици къдрави лалета, обновява се райграсът. Замяната на летните цветя с есенни започна в целия град. Най-много са теменужките и паричките, има също шибой, топкарамфил, маргарита и други двусезонни видове. „Общината за поредна година не купува цветя, защото стотиците хиляди стръка, които засаждаме, са наше собствено производство“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев. Той призовава гражданите да пазят растенията, защото те допринасят за колорита на градската среда. Вече има случаи на посегателства срещу току-що засадени теменужки. От цветна фигура в Цар Симеоновата градина пък е открадната ефектната пампаска трева, която ще бъде възстановена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Цар Симеоновата градина - цветя
Снимка: община Пловдив

С около 64 хиляди теменужки с различни цветове служите на „Градини и паркове“ оформиха нови фигури в Цар Симеоновата градина. Засадени са и 500 луковици къдрави лалета, обновява се райграсът.

Замяната на летните цветя с есенни започна в целия град. Най-много са теменужките и паричките, има също шибой, топкарамфил, маргарита и други двусезонни видове.

„Общината за поредна година не купува цветя, защото стотиците хиляди стръка, които засаждаме, са наше собствено производство“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев.

Той призовава гражданите да пазят растенията, защото те допринасят за колорита на градската среда. Вече има случаи на посегателства срещу току-що засадени теменужки. От цветна фигура в Цар Симеоновата градина пък е открадната ефектната пампаска трева, която ще бъде възстановена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни