Избори 2024

Водещи новини

Районният съд в Пловдив гледа днес мярката за задържане на жената, пребила детето си

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба

Мярката за задържане на 41-годишната осиновителка от Столипиново, обвинена в жесток побой на момиченце на 1 година и 9 месеца, се очаква да гледа днес Районният съд в Пловдив. Според последните данни, състоянието на детето е критично. Проверява се дали жената е вменяема, както и дали побоят е извършен от самата нея.

Момиченцето постъпва в УМБАЛ „Свети Георги“ на 23 септември вечерта в кома – с травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. За преглед е било доведено от майката.

След извършените изследвания, лекарите са подали сигнал на тел. 112. Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая и разпити на свидетели.

Пред медиците осиновителката обяснила, че детето е паднало на земята от леглото, а синините по него били от това, че тя го хапела, защото не можело да се съвземе.

Първоначалните доказателства на разследващите обаче сочат, че травмите по тялото на детенцето са нанесени жената, която се е грижела сама за детето.

Назначена е и комплексна съдебна психиатрична и психологична експертиза на майката, чието заключение се очаква да бъде изготвено днес.

Обвиняемата беше задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив