Работещите в Спешната помощ в Пловдив излизат на протест

Протест с искания за достойно заплащане и подобряване на условията на труд на работещите в системата на спешна медицинска помощ организират от КТ „Подкрепа“ в Пловдив. Той ще се състои утре от т 10.30 до 11.30 пред сградата на Областна администрация – Пловдив. Декларацията с исканията към Министъра на здравеопазването ще бъде връчена на Областния управител на Ангел Стоев. В кратки скокове ресорното министерство да коригира сериозните пропуски във възнагражденията на работещите в Спешната помощ, е основното настояване на служителите. Едно от тях е например заплатата на фелдшерите да стане 90% от възнаграждението на стартиращите в професията лекари, обясни пред Дарик председателят на синдикалната организация в Пловдив Атанас Кръстев. Очакванията са към протеста утре в града на тепетата да се присъединят служители на Спешна помощ от цялата страна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Работници в спешна медицинска помощ
Снимка: Pixabay

Протест с искания за достойно заплащане и подобряване на условията на труд на работещите в системата на спешна медицинска помощ организират от КТ „Подкрепа“ в Пловдив. Той ще се състои утре от т 10.30 до 11.30 пред сградата на Областна администрация – Пловдив. Декларацията с исканията към Министъра на здравеопазването ще бъде връчена на Областния управител на Ангел Стоев.

В кратки скокове ресорното министерство да коригира сериозните пропуски във възнагражденията на работещите в Спешната помощ, е основното настояване на служителите. Едно от тях е например заплатата на фелдшерите да стане 90% от възнаграждението на стартиращите в професията лекари, обясни пред Дарик председателят на синдикалната организация в Пловдив Атанас Кръстев.

Очакванията са към протеста утре в града на тепетата да се присъединят служители на Спешна помощ от цялата страна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини