Нов протест срещу изграждането на пробива под кръговото на Водната палата

На втори протест срещу изграждането на пробива под кръговото на Водната палата излязоха живеещи до съоръжението пловдивчани.  Според хората, проектът е безсмислен по целесъобразност, засяга и унищожава зелени площи, няма проведено обществено обсъждане и има голяма вероятност реализацията му да доведе до санкции, тъй като ще се разруши инфраструктура в района, построена с европейско финансиране. Пробивът под Водната палата с транспортен възел на две нива ще струва 9, 2 млн. лв. Очакванията на кметския екип на Пловдив са с изграждането му бул. „Марица-юг“ да стане скоростен, да се отпуши и трафикът по моста на Марица при Панаира. Срокът за изпълнение на пробива е края на 2023-та година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Проект за пробив под Водната палата в Пловдив

На втори протест срещу изграждането на пробива под кръговото на Водната палата излязоха живеещи до съоръжението пловдивчани.  Според хората, проектът е безсмислен по целесъобразност, засяга и унищожава зелени площи, няма проведено обществено обсъждане и има голяма вероятност реализацията му да доведе до санкции, тъй като ще се разруши инфраструктура в района, построена с европейско финансиране.

Пробивът под Водната палата с транспортен възел на две нива ще струва 9, 2 млн. лв. Очакванията на кметския екип на Пловдив са с изграждането му бул. „Марица-юг“ да стане скоростен, да се отпуши и трафикът по моста на Марица при Панаира.

Срокът за изпълнение на пробива е края на 2023-та година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини