Rаботещи в системата на Спешна помощ се събраха на протест

Десетки работещи в системата на Спешна помощ в Южна България се събраха на протест в Пловдив с искания за по-високи заплащане, вдигане на категоризацията на техния труд и подобряване на условията на работа. Протестиращите заявиха още, че парамедици не могат да поемат работата на лекарите и фелдшерите от спешната помощ. По думите им, те не са получавали ковид надбавки от месец юни, а заради ниското заплащане в сектора, младите на възраст лекари в системата са не повече от 5%. Протестът се организира от регионалната структура на КТ „Подкрепа“ в Пловдив и се проведе пред сградата на Областната управа. Декларацията до Министъра на здравеопазването с исканията на лекари, фелдшери, медицински сестри, санитари и шофьори от Спешната помощ, беше връчена на Областния управител Ангел Стоев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Линейка, пострадали, катастрофа, болница, спешна помощ, инцидент

Десетки работещи в системата на Спешна помощ в Южна България се събраха на протест в Пловдив с искания за по-високи заплащане, вдигане на категоризацията на техния труд и подобряване на условията на работа.

Протестиращите заявиха още, че парамедици не могат да поемат работата на лекарите и фелдшерите от спешната помощ. По думите им, те не са получавали ковид надбавки от месец юни, а заради ниското заплащане в сектора, младите на възраст лекари в системата са не повече от 5%.

Протестът се организира от регионалната структура на КТ „Подкрепа“ в Пловдив и се проведе пред сградата на Областната управа.

Декларацията до Министъра на здравеопазването с исканията на лекари, фелдшери, медицински сестри, санитари и шофьори от Спешната помощ, беше връчена на Областния управител Ангел Стоев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни