Избори 2024

Водещи новини

Пъстро тържество сътвориха децата от ДЯ „Палечка“ в район „Северен“ по случай 8-ми март

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пъстро тържество сътвориха децата от ДЯ Палечка в район Северен по случай 8-ми март

Пъстро тържество сътвориха децата от ДЯ „Палечка“ в район „Северен“ по случай 8-ми март – вълшебния празник на мама.

Те изпълниха песните: „Цветя за мама”, Празник има мама“, „Мартенички бели и червени”, „Песен за мама“ и „Песен за семейството”. Представиха танците „Врабчо весело запява” и „Танц на калинките”. Последва куклен етюд, в който момиченцето Бети реши да подари на своята майка хубав дар – Слънцето, Луната и Звездите. Малчуганите поздравиха гости и родители със своите стихчета. С още един куклен етюд бе дадено началото на Монтесорско занимание. Главни герои в него бяха коте, бяло и червено кълбенце. Кълбетата обясниха на котето, че не са за игра, а от тях децата ще направят мартенички.

Малчуганите седнаха в кръг и започнаха да творят със старание и сръчност. „Няма нищо по-радостно от думите „Честит празник, мамо!“. От изключително важно значение е споделянето – на тревогите, на радостите и постиженията на нашите деца.

„Радвам се, когато радост грее в очите Ви, гордост има в душите Ви от това, че сте отгледали и възпитали добри деца, защото всичките са удивително различни и прекрасни, уникални и неповторими!“, обърна се към всички майки директорът на ДЯ „Палечка“ Павлина Димова.

„На всички деца, които с толкова любов и желание пяха, танцуваха и изработиха мартеници за своите майки, пожелавам да са здрави и все така любознателни. Адмирации за всички дами от медицинския персонал на детското заведение и техния директор, които ежедневно полагат грижи и внимание към децата, за да ги учат да уважават прекрасни празници като този – Деня на жената и майката“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.

В края на този чуден и вълнуващ празник всяко дете подари балон във формата на сърце на своята майка, защото „всяка майка е най-добрата“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив