Пускат движението по южното платно на бул. „Хаджи Димитър“, но затварят северното

Движението на пътни превозни средства в южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ – от ул. „Царевец“ до ул. „Лерин“, се възстановява от днес след приключилите основни дейности по реконструкцията на пътната отсечка. Автомобилите ще се движат двупосочно, тъй като по същото време за ремонт се затваря северното платно на тази част от булеварда. От общината предупреждават шофьорите днес сутринта да са освободили северното платно от паркирани автомобили, за да се избегне репатрирането с „паяци“. В реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ – в участъка от Коматевския транспортен възел до ул. „Царевец“, са заложени замяна на паважната настилка с асфалтова, полагане на нов  тръбопровод и канализация, изграждане на велоалея, нови тротоари и LED осветление, джобове за контейнерите за отпадъци, поставяне на антипаркинг колчета, на пътни знаци и хоризонтална маркировка. Крайният срок за предаване на изцяло завършения обект е 30 ноември 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Бул. Хаджи Димитър

Движението на пътни превозни средства в южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ – от ул. „Царевец“ до ул. „Лерин“, се възстановява от днес след приключилите основни дейности по реконструкцията на пътната отсечка.

Автомобилите ще се движат двупосочно, тъй като по същото време за ремонт се затваря северното платно на тази част от булеварда.

От общината предупреждават шофьорите днес сутринта да са освободили северното платно от паркирани автомобили, за да се избегне репатрирането с „паяци“.

В реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ – в участъка от Коматевския транспортен възел до ул. „Царевец“, са заложени замяна на паважната настилка с асфалтова, полагане на нов  тръбопровод и канализация, изграждане на велоалея, нови тротоари и LED осветление, джобове за контейнерите за отпадъци, поставяне на антипаркинг колчета, на пътни знаци и хоризонтална маркировка.

Крайният срок за предаване на изцяло завършения обект е 30 ноември 2023 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини