Избори 2024

Водещи новини

Проведе се заключителен етап на националната програма Работа на полицията в училищата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Проведе се заключителен етап на националната програма Работа на полицията в училищата

Със забавна викторина, разнообразни игри и много награди премина състезанието, организирано в петък от пловдивската дирекция на МВР в рамките на националната програма „Работа на полицията в училищата“. Под мотото „Живей безопасно!“ заключителният етап на кампанията се проведе в спортната зала на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Тържественото му откриване започна под звуците на  барабаните на момичетата от „Меджик дръмс“, а за доброто настроение на участниците и гостите със своята музикална програма се погрижиха изпълнителите от „Илюжън бенд“. И двата състава от талантливи ученици на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Пловдив  се представиха под ръководството на своя преподавател г-н Иван Даярски.

Приветствие към учениците отправи директорът на полицията старши комисар Васил Костадинов, а сред официалните гости бяха ръководни служители от пловдивската дирекция, представители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Регионално управление на образованието.

С участието си в игрите децата демонстрираха, че могат да играят безопасно през лятото, да реагират подходящо в опасни ситуации, да се предпазват от престъпления, сред които и в интернет пространството. В помощ им бяха инспекторите от Детска педагогическа стая, с които заедно през учебната година са усвоявали тези полезни знания и умения.

В състезанието се включиха шестокласници от:

  • СУ „Св. Константин Философ“ – Пловдив;
  • СУ „Цар Симеон Велики“ – Пловдив;
  • ОУ „Васил Петлешков“ – Пловдив;
  • ОУ „Димитър Димов“ – Пловдив;
  • СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Пловдив;
  • СУ „Христо Ботев“ – Съединение;
  • ОУ „Христо Ботев“ – с. Крумово.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив