Избори 2024

Водещи новини

Нови 50 пистолети се зачисляват към въоръжението на пловдивската полиция

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Нови 50 пистолети се зачисляват към въоръжението на пловдивската полиция

На кратка церемония днес в сградата на ОДМВР – Пловдив главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров връчи общо 50 пистолети „Валтер” на служители от тринадесетте районни управления и сектор „Специализирани полицейски сили”. Новите късоцевни оръжия се получават в рамките на взетите от ръководството на МВР мерки за техническо модернизиране на служителите на реда и подобряване на условията им на работа при изпълнение на ежедневните задачи.

В изказването си главен комисар Тодоров подчерта, че подновяването на екипировката, оборудването, въоръжението и автопарка във всички структури е основен приоритет на професионалното и политическо ръководство на вътрешното ведомство. Той бе категоричен, че полицейските служители заслужават да бъдат максимално обезпечени с по-добро оръжие, облекло и предпазни средства, за да имат необходимото самочувствие и удовлетворение от работата си.

Припомняме, че в края на март въоръжението на пловдивската полиция бе попълнено с още 20 пистолета от същата марка и 30 електропреносими пистолети „Тейзър“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив