Протестиращи в защита паметника на Альоша окупираха сградата на ОбС Пловдив

Протестиращи в защита паметника на Альоша окупираха тази сутрин и сградата на Общински съвет – Пловдив, преди днешното заседание на местния парламент. При евентуално решение да се демонтира монумента, те са в готовност да образуват жива верига пред паметника на Альоша. Тук сме, за да запазим символа на Пловдив, заявиха още протестиращите. Според тях унищожаването на историята е присъщо на „фашистки режими“. Предложението на общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив да бъде преместен паметника „Альоша“, няма да бъде  обсъждано на сесията на Общински съвет днес. Правната комисия изиска ясен разчет от общината колко би струвало демонтирането на „Альоша“, както и провеждането на референдум за съдбата на паметника, каквото предложение имат представителите на ИТН.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Протестиращи в защита паметника на Альоша окупираха сградата на ОбС Пловдив

Протестиращи в защита паметника на Альоша окупираха тази сутрин и сградата на Общински съвет – Пловдив, преди днешното заседание на местния парламент.

При евентуално решение да се демонтира монумента, те са в готовност да образуват жива верига пред паметника на Альоша.

Тук сме, за да запазим символа на Пловдив, заявиха още протестиращите. Според тях унищожаването на историята е присъщо на „фашистки режими“.

Предложението на общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив да бъде преместен паметника „Альоша“, няма да бъде  обсъждано на сесията на Общински съвет днес. Правната комисия изиска ясен разчет от общината колко би струвало демонтирането на „Альоша“, както и провеждането на референдум за съдбата на паметника, каквото предложение имат представителите на ИТН.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини