Избори 2024

Водещи новини

Променят се цените на преференциалните карти за 2023 г. за градския транспорт

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Градски транспорт - автобус - линия 44

Безплатните карти за деца до 10 години за градския транспорт ще бъдат налични от 17 февруари т.г. в бюрата на ул. „Отец Паисий“ и „Байкал“. Условията за получаване остават същите – срещу акт за раждане, както и за децата от 0 до 7 г., съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Преди по-малко от месец Министерският съвет реши да въведе това облекчение за всички градове в страната.

На следващата сесия на Общинския съвет ще бъде внесено и предложение за актуализация на цените на преференциалните карти за пътуване в пловдивския градски транспорт, което да влезе в сила от 1 март т.г. То ще засегне седем категории пътуващи – пенсионери, редовно обучаващи се студенти и докторанти, ученици от училищата и специализираните институции за социални услуги в града, майки с деца до 3 години и лица с увреждания с над 50% намалена работоспособност и техните придружители.

Месечните абонаментни карти за хората, ползващи преференцията, ще бъдат намалени. За пенсионерите, хората с увреждания, техните придружители и майките с деца до 3 години намалението е с 1 лев. За останалите е 2 лв.

Тъй като държавата осигурява средства само за учащите, студентите и пенсионерите, Община Пловдив осигурява средства от собствения си бюджет и за останалите, имащи право на преференции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив