Прокуратурата в Пловдив започна проверка за застрояването в парка до Гребната база

Окръжна прокуратура – Пловдив започна проверка за застрояването в парк „Отдих и култура“. От държавното обвинение се самосезират по публикации в медиите от проведеното общоградско протестно шествие през уикенда в защита на 81 дка до Гребната база. Проверката е възложена на отдел „Икономическа полиция“, а срокът за приключването й е едномесечен. Както Дарик вече ви информира, стотици пловдивчани се включиха в събота в протеста в защита на парка зад Братската могила. Те настояват да се свика извънредна сесия на местния парламент, за да се преразгледа решението на ОбС, позволяващо застрояването на имота. Хората преминаха Главната улица на Пловдив до площад „Съединение“, носейки  плакати, на които бяха поставили снимките на съветниците, гласували „за“. На 24 ноември, въпреки протеста пред местния парламент, ОбС прие новия Общ устройствен план, който позволява частично застрояване на терена зад Братската могила в Пловдив с жилищни сгради на по 3 етажа. Против решението гласуваха само от групата на ДБ Пловдив и независимите съветници Слави Георгиев и Георги Величков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Протест срещу застрояването на парка до Гребната база в Пловдив

Окръжна прокуратура – Пловдив започна проверка за застрояването в парк „Отдих и култура“.

От държавното обвинение се самосезират по публикации в медиите от проведеното общоградско протестно шествие през уикенда в защита на 81 дка до Гребната база. Проверката е възложена на отдел „Икономическа полиция“, а срокът за приключването й е едномесечен.

Както Дарик вече ви информира, стотици пловдивчани се включиха в събота в протеста в защита на парка зад Братската могила. Те настояват да се свика извънредна сесия на местния парламент, за да се преразгледа решението на ОбС, позволяващо застрояването на имота. Хората преминаха Главната улица на Пловдив до площад „Съединение“, носейки  плакати, на които бяха поставили снимките на съветниците, гласували „за“.

На 24 ноември, въпреки протеста пред местния парламент, ОбС прие новия Общ устройствен план, който позволява частично застрояване на терена зад Братската могила в Пловдив с жилищни сгради на по 3 етажа.

Против решението гласуваха само от групата на ДБ Пловдив и независимите съветници Слави Георгиев и Георги Величков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини